ГоловнаПолітика

Непідписання Угоди про асоціацію з ЄС знизило суверенітет України, - Томбінський

ЄС підпише Угоду про асоціацію з Україною, а не з президентом

Непідписання Угоди про асоціацію з ЄС знизило суверенітет України, - Томбінський
Фото: Макс Левин

Події в Україні засвідчили, що непідписання Угоди про асоціацію з ЄС послабило суверенітет країни. Про це заявив посол ЄС в Україні Ян Томбінський на ІV Національному експертному форумі "Від революції до нової країни",  організованому Інститутом Горшеніна.

Він нагадав, що питання підписання угоди є політичною лінією України, а не новим питанням.

"Ми наголосили, що до листопада підписання угоди про асоціацію є важливим, і ми хотіли б зазначити, що це угода країни, а не одного президента", - сказав Томбінський.

"Це питання вже обговорюють 20 років. Україна хоче бути частиною ЄС, і, наголошую, це вибір українського народу, але я хочу вийти з пастки, щоб в одній системі ми були в опозиції до інших... Це вибір, який додає варіантів дій, а не забороняє співпрацю з іншими системами", - сказав він.

"Якщо країна перебуває між світами, якщо вона не може вирішити, яка політична, економічна модель, то завжди є напруження. Якщо всі рішення відкриті, якщо відповіді чіткі, конкретні, то відсутні виклики", - додав посол ЄС.

Томбінський вважає, що події листопада минулого року показали, що "безвідповідальність за політичний вибір, нерішучість знижує суверенітет України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram