ГоловнаПолітика

"Батьківщина" і "Свобода" вимагають ввести воєнний стан на Донбасі

Президента закликають до рішучих кроків

"Батьківщина" і "Свобода" вимагають ввести воєнний стан на Донбасі
Фото: Макс Левин

Фракції "Батьківщина" і "Свобода" наполягають на введенні воєнного стану в Донецькій і Луганській областях.

Про це заявили голови фракцій на засіданні погоджувальної ради.

"Ми вважаємо, що введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях - це право Президента, яке в подальшому має бути підтверджено парламентом, це те, що може реально захистити права і свободи наших громадян, з одного боку, а з іншого боку - дозволить проводити доволі активні дії Збройним силам України", - сказав голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

Голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок також висловив думку про необхідність введення воєнного стану.

"Ми вважаємо, що передусім завтра ми повинні ухвалити рішення про введення воєнного стану на території Донецької та Луганської областей", - сказав він.

Тягнибок висловив сподівання, що на засіданні Ради національної безпеки і оборони в понеділок будуть прийняті відповідні рішення і надалі Президент Петро Порошенко зможе виступити з ініціативою про введення воєнного стану.

Нагадаємо, 11 червня в.о. міністра оборони України Михайло Коваль заявив, що питання введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях не стоїть.

У ніч проти 14 червня терористи збили військовий транспортний літак, який заходив на посадку в луганському аеропорту. 49 людей загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram