ГоловнаПолітика

Голову Генштабу усунули через збитий у Луганську літак, - Коваль

За словами міністра, від виконання обов'язків усунули кількох службовців

Голову Генштабу Збройних сил України, генерал-майора Олександра Шутова усунули із займаної посади на час розслідування трагедії зі збитим літаком Іл-76 в Луганську.

Цю інформацію підтвердив в.о. міністра оборони України Михайло Коваль в ефірі ТСН.

"Зараз триває розслідування цієї трагедії і цілу групу службовців, серед них і генерала Шутова, усунули від виконання обов'язків на час розслідування", - сказав в.о. міністра.

Голова Міноборони наголосив, що військове керівництво знало про терористів біля аеропорту Луганська, було проведено зачистку цієї зони.

"Я ще раз хочу сказати, що працювали високі професіонали. Літак був на доволі великій висоті і заходив на глісаду. Те, що сталося, було на відстані 7-8 км від аеропорту, де фактично не було можливості в цій ситуації контролювати", - пояснив Коваль.

Він додав, що група терористів була мобільною, бойовики пересувалися у позашляховику.

Одночасно генерал назвав неправдивою інформацію про те, що військове командування нібито знало про плани терористів обстріляти Іл-76. "У нас щодня, щосекунди йде перевірена інформація від людей і органів, з якими ми взаємодіємо. І такої інформації не було. Якщо є небезпека, ми негайно на неї реагуємо", - запевнив Коваль.

Нагадаємо, військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76 збили 14 червня пострілом із зенітно-ракетного комплексу під час заходження на посадку в аеропорту Луганська. Загинули 49 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram