ГоловнаПолітика

НАТО допоможе Україні реформувати оборонний комплекс, - Расмуссен

Пакет допомоги розглянуть наприкінці місяця

НАТО допоможе Україні реформувати оборонний комплекс, - Расмуссен
Фото: EPA/UPG

Північноатлантичний альянс має намір допомогти Україні реформувати оборонний комплекс і реорганізувати Збройні сили.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс фог Расмуссен в інтерв'ю іспанському виданню El Pais, повідомляє РБК-Україна.

"Ми готуємо пакет, який буде представлений міністрами закордонних справ (країн-членів НАТО - ред.) наприкінці місяця. Не вдаючись у подробиці, він буде включати сприяння в реформуванні сектору оборони та модернізації Збройних сил. Це буде зручне співробітництво, яке сприятиме, наприклад, доступу України до навчань НАТО", - повідомив фог Расмуссен.

Генсек НАТО зазначив, що понад 20 років Альянс прагнув залучити Росію до співпраці, але через останні події російська сторона змусила визнати її противником. У підсумку НАТО довелося адаптуватися до нових подій.

"Ми посилили спостереження за повітряним простором країн Балтії, розмістили свої судна в Балтійському і Чорному морях, провели навчання в країнах Балтії та Польщі... Подальші дії, якщо вони необхідні, включатимуть оновлення планів оборони, військові навчання, а також розгортання військ", - зазначив фог Расмуссен.

Генсек Альянсу також підтвердив, що реформування української армії може дозволити їй узяти участь у навчаннях НАТО в подальшому. Фог Расмуссен звернув увагу, що "двері НАТО залишаються відчиненими для європейських демократичних держав, які відповідають вимогам".

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що питання про членство України в Північноатлантичному альянсі (НАТО) у порядку денному немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram