ГоловнаПолітика

Росія вимагає захистити її дипломатів від "фашистських молодчиків"

Російське посольство взяли в облогу розгнівані люди

Росія вимагає захистити її дипломатів від "фашистських молодчиків"
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ Росії зажадало від України захистити її дипломатів, які перебувають у Києві.

З такою заявою МЗС РФ виступило у відповідь на облогу російського посольства на Повітрофлотському проспекті в столиці України.

"Російська сторона вкрай обурена провокаційними діями фашистських молодчиків у Києві стосовно Посольства Росії в Україні. За безвідповідального потурання української влади здійснено напад на будівлю російського дипломатичного представництва, наругу над прапором Російської Федерації. Незважаючи на неодноразові звернення МЗС Росії і посольства Росії в Україні до української офіційної влади, органи правопорядку України так і не вжили будь-яких заходів для захисту посольства Росії в Києві, що є грубим порушенням міжнародних зобов'язань України", - сказано в заяві.

Нагадаємо, в суботу вдень біля російського посольства почалася акція протесту: люди закидали будівлю яйцями, камінням, вибуховими пакетами, перевернули і розгромили автомобілі дипломатів, зірвали російський прапор.

Облога почалася у відповідь на теракт луганських бойовиків, які вночі збили військовий літак Іл-76 із 49 людьми на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram