ГоловнаПолітика

Біля Добропілля терористи застосували "Град", є загиблі

Бойовики мали намір обстріляти український блокпост, але помилилися з коректуванням вогню

Бойовики вранці в п'ятницю зробили кілька залпів із двох установок "Град" у бік міста Добропілля Донецької області.

Як повідомляють "Новости Донбасса", колона бойовиків із двох бронетранспортерів, двох установок "Град" і кількох джипів під'їхала сьогодні вранці до підприємства "Глини Донбасу" на станції "Мерцалове" Добропільського району.

"З цього району вони з обох установок зробили кілька залпів у бік м. Добропілля. У момент залпу одна з установок зайнялася, не вистрілявши весь боєзапас. Із 40 ракет 14 залишилися невикористаними, а одна не спрацювала і влучила у хлів недалеко від місця запуску", - пише видання.

Бойовики, імовірно, мали намір обстріляти український блокпост, який стоїть на виїзді з міста в бік Святогорівки, але помилилися в коректуванні вогню - і всі ракети влучили в овочеву базу "Перспективи", де було важко поранено дівчину, яка працює на підприємстві.

Дві ракети влучили в сусіднє підприємство, де загинув молодий хлопець, який працював там охоронцем.

Зараз територію, за інформацією очевидців, оточено українськими військовими, вони очікують саперів, оскільки бойовики перед від'їздом замінували пошкоджену установку.

"Новости Донбасса" оприлюднили фото і відео машини з установкою "Град", яку залишили терористи. Як розповів на відеозаписі український військовий, установки "Град" явно не українські.

На сайті Донецької обладміністрації підтверджують загибель однієї людини внаслідок обстрілу овочевої бази в Добропільському районі. Ще дві людини отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram