ГоловнаПолітика

Росія запропонувала ООН новий проект резолюції з приводу України

Документ містить заклик до сторін конфлікту в Україні домовитися про припинення вогню

Росія запропонувала ООН новий проект резолюції з приводу України
Фото: EPA/UPG

Росія внесла в Раду безпеки ООН новий проект резолюції про ситуацію в Україні.

Документ із посиланням на "дорожню карту ОБСЄ" містить вимогу до сторін конфлікту "утриматися від дій, що загрожують життю і безпеці цивільного населення", а також заклик домовитися про припинення вогню, повідомляє Радіо "Свобода".

Представник Росії в ООН Віталій Чуркін заявив, що під час попередніх консультацій у Радбезі проект отримав "деяку підтримку", однак не уточнив, від кого.

Представник Держдепартаменту США Джен Псакі на брифінгу у Вашингтоні закликала Москву взаємодіяти безпосередньо з Києвом, а не залучати Раду безпеки ООН. Окрім того, вона зазначила, що озброєні проросійські сепаратисти "незаконно ввозять зброю" в Україну з Росії. Чуркін заявив, що українська сторона нібито застосувала під час боїв під Слов'янськом "заборонене озброєння", зокрема снаряди з білим фосфором. В Україні рішуче спростовують такі заяви.

Як повідомляли, 6 червня Радбез ООН не підтримав пропозицію Росії ухвалити резолюцію про створення гуманітарних коридорів на сході України.

Раніше постійний представник України Юрій Сергєєв заявив, що не бачить потреби в резолюції, оскільки в країні немає гуманітарної кризи.

Нагадаємо, з 1 червня до Росії перейшло головування в Раді безпеки ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram