ГоловнаПолітика

Шкіряк став радником Авакова з евакуації біженців із зони АТО

Транзитний пункт попередньо визначено на напрямку до Красного Лиману

Шкіряк став радником Авакова з евакуації біженців із зони АТО
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков призначив своїм радником колишнього депутата Київської міської ради Зоряна Шкіряка.

Як повідомила прес-секретар Авакова Наталія Стативко, Шкіряк буде координувати процес евакуації мирних жителів із зони антитерористичної операції (АТО).

Як повідомляють на сайті МВС, Шкіряк розповів, що в четвер розпочав роботу міжвідомчий координаційний штаб, який створений урядом для забезпечення тимчасового переселення мирного населення з території, де діють терористичні угруповання.

Крім того, триває робота над створенням транзитного пункту, через який будуть проходити всі переміщені громадяни.

"Першорядне завдання цього пункту - ідентифікація тих громадян, які проходитимуть через блокпост на територію інших областей", - повідомив Шкіряк.

Крім цього, вирішено створити спеціальний пункт для сімей з маленькими дітьми.

Днями представники штабу виїдуть у зону антитерористичної операції і там, уже на місці, вирішуватимуть, де найзручніше розмістити такий пункт. Попередньо, це напрямок до Красного Лиману. Активну участь братиме Державна міграційна служба, яка бере на себе ідентифікацію осіб, а в разі втрати документів зобов'язується виготовити їх вже в тому місці, куди люди тимчасово переїдуть. У свою чергу Міністерство фінансів і Міністерство соціальної політики зобов'язуються здійснювати всі соціальні виплати тим громадянам, які переїдуть на інші території.

Людей із зони конфлікту, за словами Шкіряка, готові прийняти практично всі області України. Це Харківська, Черкаська, Кіровоградська, Київська, Івано-Франківська області та інші.

При цьому оцінив можливе число біженців у тисячі, а можливо, і в десятки тисяч.

Нагадаємо, 10 червня Президент Петро Порошенко доручив Службі безпеки України, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству оборони та Державній службі надзвичайних ситуацій створити "коридор" для евакуації мирних жителів із зони антитерористичної операції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram