ГоловнаПолітика

Лозінського відпустили через медвисновок про важку хворобу серця

Лозінський відбув 4 роки 3 місяці з усього терміну покарання

Лозінського відпустили через медвисновок про важку хворобу серця
Фото: tsn.ua

Бориспільський міськрайонний суд Київської області обґрунтував звільнення колишнього народного депутата Віктора Лозінського важкою хворобою серця. Про це йдеться у рішенні суду від 3 червня, яку підписав головуючий на засіданні суддя Сергій Вознюк, повідомляє "РБК-Україна".

"Судом встановлено, що засуджений, згідно зі спеціалізованим медичним висновком, має важке захворювання серцево-судинної системи... ішемічну хворобу серця, атеросклеротичний кардіосклероз, ризик серцево-судинних ускладнень, ризик тромбоемболії, облітеруючий атеросклероз судин нижніх кінцівок. Окрім цього, у нього є дифузні зміни в печінці, хронічний панкреатит, хронічний пієлонефрит, кіста правої нирки", - наголошується у рішенні.

Наголошено також, що за місцем відбування покарання Лозінського характеризують позитивно, режим відбування покарання не порушував, дотримується встановлених правил поведінки та розпорядку дня, стягнень не мав, отримав заохочення від начальника установи.

Початок терміну відбування покарання Лозінського - 01.03.2010 року. Кінець терміну відбування покарання - 01.03.2020 року. На момент розгляду Лозінський відбув 4 роки 3 місяці.

Нагадаємо, 11 червня стало відомо, що колишній народний депутат Віктор Лозінський за рішенням Бориспільського міськрайонного суду достроково звільнений з в'язниці за станом здоров'я.

За словами голови Державної пенітенціарної служби України Сергія Старенького, в основу рішення суду лягли висновки лікарів та експертів, яких залучив до справи суддя. При цьому, як він підкреслює, висновки медичної комісії самої пенітенціарної служби, які надавалися суду раніше, не містили в собі даних, які давали б можливість суду звільнити Лозінського від відбування покарання.

Як відомо, 20 квітня 2011 р. Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях у Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 року.

Прокуратура Київської області подала апеляційну скаргу на рішення Бориспільського міськрайонного суду про звільнення Лозінського від подальшого відбування покарання. Прокуратура вважає рішення суду незаконним у зв'язку з тим, що у суді не було доведено, що захворювання, вказані у медичній документації засудженого, становлять загрозу його життю і роблять неможливим подальше перебування у місцях позбавлення волі.

Окрім того, прокуратура вважає, що виправний заклад незаконно випустив Лозінського, оскільки державним обвинуваченням у встановлені законом терміни внесено апеляцію, а рішення суду не набуло чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram