ГоловнаПолітика

У Маріуполі викрали "народного мера" (оновлено)

Нацгвардія передала Олександра Фоменка СБУ

У Маріуполі викрали "народного мера" (оновлено)
Фото: 0629.com.ua

Сьогодні близько 09:40 на перехресті пр. Металургів і вул. Карла Лібкнехта невідомі затримали двох чоловіків і їх автомобіль. Про це повідомляє 0629.com.ua з посиланням на очевидців.

Як пише видання, на перехресті з автомобілів "Форд" і "Мітсубісі" вибігли 4 осіб у масках, камуфляжі і зі зброєю. Вони зупинили "Хонду" чорного кольору, витягли водія та пасажира, поклали їх на асфальт.

Потім водія та пасажира "Хонди" посадили в машини та повезли, "Хонду" викрали.

До прес-служби ГУ міліції станом на 10:30 інформація стосовно події не надходила.

У прес-службі "ДНР" Маріуполя підтвердили, що один з викрадених - "народний мер" Маріуполя Олександр Фоменко. "Це знищення "народних мерів", уже третього мера викрадено", - сказали ДНРівці.

Згодом прес-служба Нацгвардії повідомила, що Фоменка затримали її бійці.

"Уночі 12 червня 2014 року під спеціальної операції силами підрозділу Національної гвардії України затримано самопроголошеного так званого народного мера міста Маріуполя Донецької області Фоменка Олександра Григоровича. Затримання відбувалося в центрі міста", - сказано в повідомленні.

Зазначають, що Фоменко є організатором терористичної діяльності та сепаратистських дій на території Донецької області. Разом із Фоменком затримано начальника комітету ДНР Маріуполя Миколу Васильовича Лисогора й активіста ДНР Зимницького Сергія Олександровича.

Протиправна діяльність затриманих була однією з причин напруження у суспільстві та загострення криміногенної ситуації в Донецькій області, наголошують у Нацгвардії.

"Під час затримання вилучено велику кількість агітаційних матеріалів для поширення, а також арсенал зброї та боєприпасів. Затриманих передано органам Служби безпеки України", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 23 квітня зник один із лідерів сепаратистів у Донецькій області, "народний мер" Горлівки Олександр Сапунов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram