ГоловнаПолітика

У Києві штурмують Держприкордонслужбу. Охорона застосувала брандспойт (додано відео)

Активісти звинувачують керівництво відомства в корупції та нездатності організувати охорону державного кордону

У Києві близько трьох десятків мітингувальників намагаються штурмом взяти будівлю головного офісу Державної прикордонної служби на вулиці Золотоворітській.

Як передає УНІАН, проти них охорона будівлі застосувала брандспойт.

В цілому, близько сотні мітингувальників, які називають себе активістами Майдану, переважно одягнені у камуфляжну форму, пікетують будівлю Держприкордонслужби. Вони звинувачують керівництво відомства в корупції і нездатності організувати охорону державного кордону на сході країни.

До них вийшов заступник голови Держприкордонслужби і намагався щось пояснити, вступити в розмову. Проте мітингувальники почали кричати "Ганьба!", і спробували потрапити всередину приміщення. Після цього охорона будівлі почала поливати особливо активних водою з пожежного брандспойта.

Мітингувальники продовжують знаходитися безпосередньо біля входу до будівлі та скандувати: "Литвина у відставку" (голова Держприкордонслужби Микола Литвин - Ред.).

Нагадаємо, Кабмін України від 5 червня ухвалив рішення про припинення руху через низку пунктів пропуску у Луганській та Донецькій областях на кордоні з РФ. У списку також значиться пункт пропуску "Довжанський".

У свою чергу, Державна прикордонна служба України повідомляє, що була змушена передислокувати кілька підрозділів Луганського прикордонного загону після низки боїв та блокувань роботи служби. Зокрема, це стосується пунктів пропуску у Донецькій області: "Маринівка - Куйбишеве"; у Луганській області: "Червонопартизанськ - Гукове", "Червона Могила - Гукове", "Новоборовці - Олексієво-Тузлівка", "Краснодарський - Донецьк", "Краснодарський - Нижній Швирьов", "Північний - Донецьк", а також "Довжанський - Новошахтинськ".

Тим часом, на пункті пропуску "Довжанський" у Луганській області на кордоні з Росією бойовики із терористичних організацій, які діють на Донбасі, самовільно організували "оформлення пропуску" громадян через держкордон. З цього приводу прикордонне відомство поінформувало МЗС України та надало всю необхідну інформацію для реагування на міжнародному рівні. Окрім того направлено черговий лист прикордонній службі ФСБ Росії про необхідність припинення пропускних операцій у зазначених пунктах пропуску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram