ГоловнаПолітика

МЗС обурене співпрацею російських прикордонників із терористами

Росія, пропускаючи бойовиків через кордон, "спонсорує міжнародний тероризм"

МЗС обурене співпрацею російських прикордонників із терористами
Фото: korrespondent.net

МЗС України обурене тим, що Прикордонна служба ФСБ РФ пропускає через кордон до України зброю та бойовиків.

Як сказано в коментарі відомства, цим Росія вкотре порушує взяті на себе договірні зобов'язання, адже стаття 8 Угоди між Україною та РФ про співпрацю та взаємодію з прикордонних питань від 1994 року передбачає, зокрема, здійснення узгоджених заходів на державних кордонах для запобігання тероризму, незаконному пересуванню зброї та інших предметів контрабанди, незаконному в'їзду на території сторін і виїзду за їхні межі.

Як відомо, 5 червня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про тимчасове припинення руху через кілька пунктів пропуску: в Донецькій області - "Маринівка - Куйбишеве"; в Луганській області - "Новошахтинськ - Довжанський", "Краснопартизанськ - Гукове", "Червона Могила - Гукове", "Новоборівці - Олексієво-Тузлівка", "Краснодарський - Донецьк", "Краснодарський - Нижній Швирів", "Північний - Донецьк", про що, згідно з двосторонніми угодами, було сповіщено російську сторону.

"Відкрито ігноруючи свої зобов'язання і фактично спонсоруючи міжнародний тероризм, прикордонна служба ФСБ Російської Федерації не чинить жодних перешкод для злочинців і далі пропускає через кордон до України зброю та бойовиків. Озвучене в медіа доручення президента РФ Володимира Путіна про посилення режиму охорони українсько-російського державного кордону, таким чином, залишається черговою декларацією", - обурені в МЗС.

Україна вимагає від російської сторони припинити зухвале порушення всіх можливих норм міжнародного права і міждержавних відносин.

Нагадаємо, 10 червня стало відомо, що в пункті пропуску "Довжанський" у Луганській області на кордоні з Росією бойовики з терористичних організацій самовільно організували "оформлення пропуску" громадян через держкордон. У взаємодії з ними працюють російські прикордонники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram