ГоловнаПолітика

СК РФ порушив справу через затримання російських журналістів на Донбасі

Представників телеканалу "Звезда" викрадав "Правий сектор", упевнені в Слідкомі

СК РФ порушив справу через затримання російських журналістів на Донбасі

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу "за фактом захоплення журналістів телерадіокомпанії ЗС РФ "Звезда" Андрія Сушенкова й Антона Малишева в Україні".

Справу відкрито за ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни) і об'єднано з кримінальною справою, порушеною раніше за ч. 1 ст. 356 КК РФ "за фактом застосування військовослужбовцями Збройних сил України, озброєними членами Національної гвардії України і бойовиками "Правого сектору" заборонених засобів і методів ведення війни".

За версією слідства, журналістів затримали, порушуючи положення Женевської конвенції "Про захист цивільного населення під час війни" і Додаткові протоколи до Конвенції від 12.08.1949 року.

СК РФ повідомляє, що представників ЗМІ затримували "озброєні члени так званої Національної гвардії України і "Правого сектору", а під час утримування протягом трьох днів у військовій частині Ізюма їм заподіяли "фізичних і психічних страждань шляхом систематичного завдавання побоїв та інших насильницьких дій".

Потерпілих уже допитали в СК Росії.

Нагадаємо, Андрія Сушенкова й Антона Малишева затримали бійці Національної гвардії 6 червня біля одного з блокпостів Слов'янська за підозрою в шпигунстві. 9 червня журналістів відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram