ГоловнаПолітика

У Сніжному та Красному Лучі заблокують соцвиплати

В Антрациті їх відновлять

У Сніжному та Красному Лучі заблокують соцвиплати
Фото: Макс Левин

Кабмін відновить соціальні виплати в Антрациті Луганської області, але заблокує у Сніжному Донецької області та Красному Лучі Луганської області у зв'язку із загостренням воєнних дій у цих містах.

Таке доручення сьогодні дав уряду прем'єр-міністра Арсеній Яценюк, повідомляє УНІАН.

"Ми отримали від наших правоохоронних органів інформацію про те, що в Антрациті дещо стабілізувалася ситуація і ми від сьогодні відправимо в Антрацит кошти, які потрібні для виплати соціальних пільг і субсидій, і спробуємо їх довести до людей", - заявив Яценюк.

Він доручив міністрові внутрішніх справ Арсенію Авакову проконтролювати доставку коштів в Антрацит: "Арсенію Борисовичу, я прошу забезпечити безпеку перевезення коштів, там загалом 30 млн грн, із яких 27 - це пенсії і зарплати".

При цьому, за його словами, виплати в Сніжному та Красному Лучі потрібно заблокувати через дії терористів, які нападають на листонош і співробітників банків.

"При цьому ситуація у двох інших містах - у Сніжному та в Красному Лучі - загострилася настільки, що ми не можемо проконтролювати видачу коштів, тому що там знову ці терористи полюють на людей, на листонош, на банкірів, - зазначив Яценюк. - Тому, Олександре Віталійовичу (Шлапак, міністр фінансів - ред.), у зв'язку з небезпечною ситуацією у Сніжному та Красному Лучі тимчасово, до моменту стабілізації ситуації, призупинити відповідні перерахування і перевезення коштів, тому що ми ставимо під загрозу людей".

Нагадаємо, наприкінці травня Донецька ОДА повідомив, що управління Держказначейства в Слов'янську і Краматорську відключили від електронного зв'язку з обласним казначейством, а соцвиплати в містах припинили.

2 червня Олександр Турчинов заявив, що фінансування соціальних виплат здійснюють практично по всій території Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram