ГоловнаПолітика

Порошенко пропонує віддати армії заощаджені на виборах гроші

На другому турі виборів заощадили понад 600 млн. гривень

Порошенко пропонує віддати армії заощаджені на виборах гроші
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко доручив Кабміну спрямувати кошти, заощаджені на президентських перегонах в один тур, на забезпечення Збройних Сил України та першочергові потреби військових-учасників антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Пропоную підготувати і подати в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроект про внесення змін до Державного бюджету України на поточний рік у частині спрямування невикористаних коштів, призначених для проведення позачергових виборів президента України, на фінансування потреб Збройних Сил України", - йдеться в документі.

Враховуючи, що вибори пройшли без необхідності проведення повторного голосування, економія бюджетних коштів становить понад 600 млн. гривень. Ці гроші пропонується направити на фінансування військовослужбовців: на поліпшення озброєння особового складу, забезпечення українських солдатів засобами захисту, необхідною технікою тощо.

"Направлення відповідного ресурсу на фінансування потреб Збройних Сил України, зокрема забезпечення необхідними матеріальними ресурсами і соціальний захист військовослужбовців, дозволить Міністерству оборони України вирішити низку актуальних завдань", - зазначає президент.

Як повідомило Міноборони, станом на 3 червня як благодійна допомога на рахунки Міністерства надійшло 128,5 млн грн, з яких 58,2 млн грн - від юросіб, 38,3 млн грн - от громадян, 30 млн грн - від мобільних операторів, 2 млн грн - від обов'язкового продажу іноземних валют.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram