ГоловнаПолітика

Голова Міноборони обіцяє, що громадянської війни в Україні не буде

Коваль вважає, що треба зміцнити безпеку країни та підвищити боєздатність Збройних сил

Голова Міноборони обіцяє, що громадянської війни в Україні не буде
Михаил Коваль
Фото: dpsu.gov.ua

Виконувач обов'язків міністра оборони Михайло Коваль заявив, що громадянської війни в Україні не буде. Про це йдеться у його зверненні до військовослужбовців України на сайті Міноборони.

"Сьогодні ситуація на Донбасі не пішла за розробленим за кордоном сценарієм. Всі, хто мріяв про громадянську війну, мусять про неї забути. Кожен громадянин України усвідомив, що зброю застосують тільки проти тих, хто став на шлях терору, хто має на своїх руках кров невинних людей, хто порушив мир і спокій у нашій державі", - сказано у зверненні.

Проте, вважає Коваль, необхідно зміцнити безпеку країни та підвищити боєздатність Збройних сил.

"У зв'язку з цим керівництвом держави поставило завдання налагодити чітку взаємодію між силовими відомствами, спрямувати зусилля на зміцнення державного кордону, переоснастити Збройні сили України сучасними зразками озброєння і військової техніки, значно підвищити статус українських військовослужбовців у суспільстві. У такій ситуації особовий склад Збройних сил України має зберігати витримку і високу бойову готовність. Кожен військовий має чітко усвідомити, що безпека нашої країни залежить від якості підготовки кожного з нас, від рівня його усвідомлення відповідальності за цілісність рідної землі", - додав Коваль.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підкреслює необхідність припинення вогню на сході України найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram