ГоловнаПолітика

В Артемівську під час обстрілу військової бази загинув один терорист

Військовослужбовці під час перестрілки не постраждали

В Артемівську під час обстрілу військової бази загинув один терорист
Фото: EPA/UPG

Один терорист загинув під час обстрілу військової бази в Артемівську Донецької області. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив керівник оперативної групи з інформування антитерористичної операції (АТО) Владислав Селезньов.

"В Артемівську бойовики, які прибули до місця військової бази двома легковиками і вантажним автомобілем КамАЗ, обстріляли розташування українських військовослужбовців. Вогнем у відповідь КамАЗ бойовиків знищили, захопили автоматичний гранатомет АГС-17 і снайперську гвинтівку", - написав він.

Він додав, що бойовики, відчуваючи тиск з боку сил АТО, змінили тактику бойових дій і діють невеликими мобільними групами, уникають прямого вогневого зіткнення, здійснюють обстріл колон військової техніки і цивільних автомобілів.

За повідомленням прес-служби Міністерства оборони, у сутичці загинув 1 терорист, з боку військовослужбовців втрат немає.

Під час огляду вантажного автомобіля з'ясовано, що в кузові знайдено один 12,7 мм кулемет "Корд", три автоматичні 30 мм гранатомети АГС-17 з боєкомплектами і прапор Російської Федерації.

Нагадаємо, минулої ночі група терористів зробила спробу штурму військової частини в Артемівську. За словами координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука, вони в напрямку військової частини відкрили вогонь з автоматичної зброї і гранатометів. Українські військовослужбовці відкрили вогонь у відповідь, після чого терористи розбіглися. На захопленій вантажівці виявили автоматичний гранатомет АГС-17 "Полум'я" і снайперську гвинтівку СВД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram