ГоловнаПолітика

У Бахчисараї невідомі опечатали квартиру лідера української громади Криму

Щекун після звільнення з полону мешкає в Києві

У Бахчисараї невідомі опечатали квартиру лідера української громади Криму
Фото: Владимир Притула, Радио Свобода

У Бахчисараї "опломбували" квартиру лідера української громади Криму і голови громадської організації "Кримський центр ділового та культурного співробітництва "Український Дім" Андрія Щекуна. Про це повідомив сам Щекун, який після звільнення з полону "самооборони Криму" мешкає в Києві, інформує Центр журналістських розслідувань.

За словами Щекуна, про те, що на двері його квартири наприкінці минулого тижня приклеїли папірець із написом "дільничний" та підписом без прізвища, повідомили сусіди.

"Сусіди подзвонили, кажуть: на дверях приклеєний папірець, на якому тільки напис "дільничний" і підпис. Ані прізвища дільничного, ані телефону, ні дати, ні печатки, ані ще якої б то не було інформації більше немає. При цьому папір приклеєно так, ніби двері опломбували", - повідомив Щекун.

Квартира в Бахчисараї, за словами Щекуна, є його власністю. Наразі, каже активіст, йому не вдалося встановити ані причину, ані виконавців цього "опечатування" його приватного житла. Жоден із представників поліції Криму з ним не зв'язувався.

У прес-службі МВС РФ з питань "Республіки Крим" пообіцяли з'ясувати причину цих дій і прокоментувати пізніше.

Нагадаємо, в березні 2013 Андрія Щекуна разом зі ще одним українським активістом Анатолієм Ковальським викрала "самооборона Криму" на вокзалі в Сімферополі. Їх тримали в підвалі республіканського військкомату в Сімферополі, піддаючи тортурам і допитам.

Домагаючись зізнань у зв'язках з "Правим сектором", Андрія катували на електричному стільці і розстрілювали з близької відстані з травматичної зброї. 20 березня Щекуна, Ковальського та інших полонених вивезли за межі Криму, обмінявши на затриманих українськими військовими російських диверсантів. Кримські активісти вимушено проживають тепер на території материкової України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram