ГоловнаПолітика

Луганські прикордонники перестали поважати в.о. міністра оборони

Михайло Коваль раніше заявив, що штурму управління прикордонного загону не було

Луганські прикордонники перестали поважати в.о. міністра оборони
Фото: vk.com/antiterrorist_operation

На сайті Держприкордонслужби оприлюднили лист-звернення прикордонників Луганського прикордонного загону до в.о. міністра оборони Михайла Коваля.

"Колись шановний для нас в.о. міністре оборони України генерале-полковнику Михайле Ковалю. Ми, особовий склад Луганського прикордонного загону, який з боями проривався з місця дислокації, хочемо висловити своє обурення вашою заявою, зробленою під час візиту в Брюссель, про те, що нібито штурму управління загону насправді не було. Ми, які півтори доби відстрілювалися від озброєних терористів. Ми, чиїх вісьмох товаришів дістали кулі і гранати бойовиків (на щастя, всі вони залишилися живі). Ми, які щиро чекали допомоги саме від вас, але так її і не дочекалися..." - обурені прикордонники.

"Ми не один рік знали вас за спільною службою в прикордонному відомстві. Саме тому, коли ситуація стала критичною, одразу звернулися по допомогу безпосередньо до вас, адже неподалік знаходився підрозділ ЗС України, за допомогою якого ми б за кілька годин змогли вщент розбити терористів. Знаємо, що між командиром нашого загону та вами відбулася телефонна розмова. Ви запевнили його в тому, що допомогу нададуть найближчим часом, проте минуло майже дві доби, й окрім показового польоту авіації більше нічого так і не відбулося. Ваші слова виявилися порожніми обіцянками, і ми не очікували такого саме від вас", - додали вони.

"Сьогодні ми продовжуємо охороняти державний кордон на нових місцях дислокації. Особовий склад загону до кінця виконуватиме свій обов'язок перед державою і народом України. Вашу образу ми пропустили через серце і продовжуємо службу. Головне, щоб у черговий критичний момент ціною ваших порожніх обіцянок не стали життя солдатів і офіцерів", - підсумували прикордонники.

Нагадаємо, 2-3 червня управління Луганського прикордонного загону у Луганську штурмували бойовики. Згодом Держприкордонслужба передислокувала прикордонників з прикордонзагону. Пізніше Коваль заявив, що штурму управління прикордонного загону не було, а був лише обстріл, і що ЗСУ надали достатню допомогу прикордонникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram