ГоловнаПолітика

МЗС РФ вимагає від України негайно звільнити російських журналістів

Дипломати з Москви заявили про проблиски надії на деескалацію конфлікту на сході України

 МЗС РФ вимагає від України негайно звільнити російських журналістів

Міністерство закордонних справ РФ вимагає від України негайно звільнити російських журналістів телеканалу "Звезда", які були затримані напередодні у районі проведення антитерористичної операції за підозрою у шпигунстві.

"В ніч з 6 на 7 червня під Слов'янськом були затримані російські журналісти телеканалу "Звезда" А.Сушенков та А.Малишев. Ми категорично засуджуємо подібну практику української влади щодо журналістів, яка останнім часом стала стійкою тенденцією, особливо в тому, що стосується роботи представників російських ЗМІ. Вимагаємо від Києва вжити негайних заходів щодо безумовного звільнення згаданих громадян Росії і надалі керуватися прийнятими в демократичному суспільстві принципами", - йдеться у заяві російського МЗС.

Дипломати також поскаржилися на депутата Верховної Ради Олега Ляшка, який 6 червня виштовхав з будівлі парламенту кореспондента ВГТРК.

"Викликає здивування, що подібні провокаційні дії мають місце у той час, коли з'являються проблиски надії на деескалацію конфлікту на південному сході України", - сказано у заяві.

Нагадаємо, що в травні майже тиждень СБУ тримала під вартою двох російських журналістів телеканалу LifeNews.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram