ГоловнаПолітика

МЗС України передав Росії ноти у зв'язку з перетином кордону бойовиками

У відомство викликали тимчасового повіреного у справах Росії в Україні Андрія Воробйова

МЗС України передав Росії ноти у зв'язку з перетином кордону бойовиками
Фото: sled.net.ua

Міністерство закордонних справ України передало дві ноти протесту зовнішньополітичному відомству Російської Федерації за фактом порушення кордонів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

Так, МЗС України викликав тимчасового повіреного у справах Росії в Україні Андрія Воробйова та вручив йому дипломатичні ноти. Зокрема, зовнішньополітичне відомство України звернулося з вимогою до російської сторони надати роз'яснення щодо чергових фактів грубого порушення режиму українсько-російського державного кордону.

"У зв'язку з цим вказано на затримання 30 травня українськими прикордонниками на напрямку Нова Надія (Росія) - Дібрівка (Україна) озброєних осіб при спробі незаконного перетину кордону з території РФ зі значною кількістю зброї... 28 травня порушено повітряний простір України з боку Росії в зоні АТО... 5 червня група озброєних осіб на бронетранспортері і вантажних автомобілях з важким озброєнням здійснила з російського боку напад на пункт пропуску "Маринівка" на території нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, російській стороні заявили рішучий протест у зв'язку з бездіяльністю прикордонної служби та інших компетентних органів Росії, які не перешкоджають незаконному переміщенню збройних організованих формувань та осіб на територію України.

"Результатом стало рішення про припинення руху через українсько-російський державний кордон у восьми пунктах пропуску у Донецькій і Луганській областях", - додали в прес-службі.

При цьому МЗС України привернуло увагу до участі російських парамілітарних утворень, зокрема, так званих "козаків", в захопленні і утриманні в Донецькій і Луганській областях вісьмох членів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України в четвер, 5 червня, ухвалив рішення про припинення руху через певні пункти пропуску на кордоні з Російською Федерацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram