ГоловнаПолітика

На ремонт розгромленої після Майдану КМДА потрібно близько 30 млн грн

Кличко шукає гроші

На ремонт розгромленої після Майдану КМДА потрібно близько 30 млн грн
Фото: Виталий Головин

На ремонт будівлі Київської міської державної адміністрації потрібно близько 30 млн грн, після того, як там півроку перебували активісти Майдану.

Про це сьогодні в інтерв'ю журналістів повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, повідомляє УНІАН.

Зокрема, за словами Кличка, зроблені попередні розрахунки витрат на ремонт будівлі.

"Згідно з цими даними, тільки відремонтувати будівлю коштуватиме близько 30 млн грн. Чому така велика сума? Запрошую подивитися зараз разом зі мною приміщення, в якому воно знаходиться стані", - сказав Кличко журналістам.

У прес-службі партії "УДАР" повідомили, що Кличко звертатиметься до депутатів Київради із закликом внести свій внесок у ремонт приміщення.

"Грошей у бюджеті немає. Будемо шукати компромісне рішення, щоб знайти гроші на ремонт. Будемо звертатися до депутатів, багато з яких є представниками малого та середнього бізнесу, які можуть внести свій внесок, щоб відремонтувати приміщення і швидше почати роботу", - зазначив Віталій Кличко.

Після брифінгу він провів журналістів по кабінетах Київради і продемонстрував, в якому стані знаходиться приміщення. Мер з представниками ЗМІ відвідали також сесійну залу.

"Ми відремонтуємо цю залу. Але мені не подобається в ній те, що представники ЗМІ не можуть бути присутніми на засіданнях. Ми хочемо, щоб влада була відкритою, і всі рішення приймалися прозоро. А цю залу побудовано так, що представники ЗМІ можуть спостерігати за перебігом засідання лише з екрану в кулуарах. Тому зараз розглядається проект, щоб зробити у дворі Київради велику прозору залу зі скла, в якій зможуть бути присутніми представники ЗМІ і бачити, яким чином приймаються рішення. Ми залучили грузинських фахівців, які будували у себе на Батьківщині будинки юстиції", - сказав Кличко.

Новий мер також зазначив, що в сесійній залі потрібно встановити систему голосування "Рада-3".

Нагадаємо, 24 квітня екс-голова Київської міської держадміністрації Володимир Бондаренко зазначав, що будівля буде готова до початку проведення виборів 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram