ГоловнаПолітика

СБУ затримала українців, які планували підірвати прикордонний відділ "Амвросіївка"

Зловмисників затримали під час здійснення візуального спостереження за будівлею Держприкордонслужби

СБУ затримала українців, які планували підірвати прикордонний відділ "Амвросіївка"
Изъятое оружие
Фото: sbu.gov.ua

Правоохоронці затримали чотирьох громадян України, які планували здійснити вибухи і збройний напад на відділ прикордонної служби "Амвросіївка" у Донецькій області.

На початку червня затримані отримали завдання від керівництва самопроголошеної "Донецької народної республіки" щодо здійснення вибуху на території відділу Держприкордонслужби з метою дестабілізації ситуації серед військовослужбовців і залякування мирного населення, а також викрадення полковника прикордонної служби, йдеться в повідомленні СБУ.

Зловмисників затримали в автомобілі поблизу прикордонного відділу "Амвросіївка" під час здійснення візуального спостереження за будівлею Держприкордонслужби.

У них вилучено три автомати Калашникова, пістолет Макарова, велику кількість бойових набоїів і два саморобні вибухові пристрої.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.15, ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram