ГоловнаПолітика

Новинський: влада має почути заклик світової спільноти про припинення АТО

Нардеп пропонує терміново змінювати Конституцію

Новинський: влада має почути заклик світової спільноти про припинення АТО
Фото: Макс Левин

Ідеї миру і злагоди в Україні підтримуються всіма світовими лідерами і повинні бути взяті за основу чинною українською владою.

Про це заявив нардеп від фракції Партії регіонів Вадим Новинський, коментуючи заяву країн G7 щодо України, а також результати зустрічі дипломатів США Джона Керрі та РФ Сергія Лаврова, пише РБК-Україна.

"Очевидно, що заклик світової спільноти до української влади про припинення військової операції і мирне врегулювання кризи має бути почуто й реалізовано в найближчі дні без зволікань. Важливо, щоб новий президент першою своєю дією зупинив кровопролиття на сході України і налагодив діалог між владою і людьми", - сказав він.

Депутат зазначив, що відновлення довіри до влади, безпека на вулицях українських міст і об'єднання країни - це те, що люди очікують від сьогоднішньої влади.

"Ми закликаємо повернутися до виконання Женевських угод, а також Меморандуму миру й злагоди, прийнятого Верховною Радою. Кроки щодо врегулювання конфлікту повинні базуватися на дорожній карті ОБСЄ з урахуванням особливостей конфлікту на сході України, який постійно посилюється", - підкреслив нардеп.

"Слід не забувати про обіцянку всіх політиків з децентралізації влади та термінового проведення конституційної реформи для передачі прав у регіони і надання їм фінансової автономії. Невідкладна задача для парламенту і президента - внести зміни в Основний закон", - додав він.

За словами політика, після проведення конституційної реформи на основі загальнонаціонального консенсусу і в умовах миру на сході України для забезпечення виборчих прав громадян слід розглянути питання про проведення дострокових виборів у всі органи влади.

Також політик закликав до продовження практики проведення "круглих столів" національної єдності і запропонував провести наступне засідання за участю обраного президента України в одному з міст на сході країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram