ГоловнаПолітика

СБУ заблокувала три банківські рахунки для збору грошей терористам

Усіх їх зареєстрував активіст "Луганської гвардії"

СБУ заблокувала три банківські рахунки для збору грошей терористам
Фото: depo.ua

Служба безпеки України разом із Держслужбою фінансового моніторингу заблокувала джерело фінансування терористичної діяльності на сході України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Активістом радикальної організації "Луганська гвардія", жителем Луганської області "П" було розміщено в соціальних мережах Інтернет заклики до громадян надати фінансову підтримку цій організації для сепаратистських акцій і терористичних актів на території Луганської області. Для цього "П" відкрив три рахунки на фізичну особу в одній із банківських установ", - йдеться в повідомленні відомства.

Згідно з ч.ч. 3, 5 ст.17 Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму", фінансові операції на банківських рахунках, які використовував зловмисник, призупинено. Вживають заходів для встановлення осіб, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, Служба безпеки України 2 червня затримала безпосереднього організатора і координатора постачань зброї та боєприпасів із Росії для терористів, які діють на території Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram