ГоловнаПолітика

Київський тервиборчком зареєстрував депутатів Київради і відклав Кличка

Комісія вирішила дочекатися, коли Рада на засіданні в четвер проголосує за складення Кличком депутатського мандата

Київський тервиборчком зареєстрував депутатів Київради і відклав Кличка
Фото: Виталий Головин

Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала 117 депутатів Київської міської ради і відклала реєстрацію лідера партії "УДАР" Віталія Кличка мером Киева.

Відповідні рішення були прийняті Київським тервиборчкомом на засіданні в середу.

Згідно з прийнятим рішенням, незареєстрованими залишилися депутати Верховної Ради (позафракційні) Леся Оробець й Олег Ляшко, оскільки вони залишаються депутатами Ради і не складатимуть свої існуючі депутатські повноваження.

Окрім того, члени комісії вирішили дочекатися, коли Рада на засіданні вранці в четвер проголосує за складення Кличком депутатського мандата і перед засіданням Київради, яке призначено на 11:30 четверга, зареєструє його.

Також незареєстрованим залишається депутат по 37 одномандатному округу, оскільки у зв'язку з судовим позовом суб'єкта виборчого процесу комісії зараз заборонено оголошувати переможця в окрузі №37 (рішенням від 30 травня Київський тервиборчком визнав кандидата в депутати Володимира Доброскока від УДАРу переможцем виборів у одномандатному мажоритарному окрузі №37 в Печерському районі).

Нагадаємо, Київська міська рада має намір провести своє перше засідання в новому складі 5 червня.

Як повідомляли, 3 червня Київський міськтервиборчком визнав Віталія Кличка переможцем за підсумками позачергових виборів мера Києва 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram