ГоловнаПолітика

Держприкордонслужба: на кордоні України з Росією біженців немає

Число українців, які перетинають кордон, не перевищує норму

 Держприкордонслужба: на кордоні України з Росією біженців немає
Фото: http://dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба України повідомляє, що на державному кордоні з Росією жоден громадянин України не висловив бажання отримати статус біженця в РФ.

Про це йдеться на сайті ДПС.

Держприкордонслужба зазначає, що російські засоби масової інформації поширюють повідомлення про тисячі біженців з південно-східної України, яких нібито прийняла Ростовська область за минулу добу і кількість яких нібито зростає з кожним днем. Російські ЗМІ, у свою чергу, посилаються на інформацію, поширену уповноваженим з прав дітей при президентові Російської Федерації Павлом Астаховим.

"Наголошуємо, що за минулу добу кордон з Росією на виїзд з України перетнуло 11 417 громадян України. Для прикладу, 2 червня ця цифра досягала 11 151 громадян України, а напередодні вихідних - 30 травня - 15 380 українців. Майже така ж кількість громадян України щодня перетинає російсько-український кордон на в'їзд в Україну", - сказано у повідомленні.

Держприкордонслужба також нагадує про дезінформацію, поширену Павлом Астаховим, про те, що українські прикордонники нібито затримали автобус з дітьми на кордоні з Росією і що діти були змушені залишати Україну пішки.

"Проте тоді співробітники Держприкордонслужби не затримували на кордоні ніякого транспортного засобу, який би перевозив дітей, зокрема, і дітей біженців до Росії", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, в Луганській та Донецькій областях в останні дні активізувалася антитерористична операція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram