ГоловнаПолітика

Рада спробує заборонити іноземцям вести політичну діяльність в Україні

Засідання розпочнеться зі звіту міністра фінансів про держбюджет

Рада спробує заборонити іноземцям вести політичну діяльність в Україні
Фото: Макс Левин

Сьогодні на пленарному засіданні Верховна Рада має намір ухвалити рішення про законопроект №4621, розглянутий 3 червня, яким запропоновано заборонити іноземцям і особам без громадянства брати участь у політичній діяльності на території України, зокрема в організації або проведенні зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій.

Як повідомляють у порядку денному парламенту, Рада планує розпочати свою роботу із заслуховування звіту міністра фінансів Олександра Шлапака про виконання Державного бюджету на 2013 рік.

Після цього парламентарії мають намір розглянути законопроекти №4609 про введення голосування за допомогою сенсорної кнопки, №4968 про створення тимчасової слідчої комісії з перевірки використання перерахованих громадянами на потреби армії коштів і №4446 про відновлення Олександра Волкова на посаді судді Верховного Суду.

Також до розгляду запропоновано законопроекти №1106 про стимулювання роботи осіб з-поміж інвалідів, №3640 про захист прав інвалідів і №2565 про внесення змін до Податкового кодексу про державну підтримку лізингу авіаційної техніки цивільної авіації вітчизняного виробництва.

З 16:00 парламентарії працюватимуть у комітетах, комісіях і фракціях.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада прийняла законопроект, який забороняє відбирати у позичальників житло, яке перебуває під заставою через валютні кредити, і скасувала обов'язковий техогляд сільськогосподарської техніки, а також прийняла в першому читанні важливий законопроект про електронну комерцію, який покликаний законодавчо врегулювати сферу онлайн-торгівлі і використання електронних грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram