ГоловнаПолітика

Турчинов доручив РНБО вивчити необхідність введення воєнного стану на Донбасі

Це потрібно, щоб припинити збройний конфлікт на території України

Турчинов доручив РНБО вивчити необхідність введення воєнного стану на Донбасі
Фото: Макс Левин

Виконувач обов'язків президента України Олександр Турчинов доручив секретареві Ради національної безпеки і оборони опрацювати питання необхідності введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях.

Про це йдеться у розпорядженні президента України №936/2014-рп "Про вивчення питання введення воєнного стану в окремих місцевостях України", опублікованому на сайті в.о. президента України.

"Відповідно до пунктів 1 і 17 частини першої статті 106, статті 112 Конституції України секретарю Ради національної безпеки і оборони України невідкладно розробити за участю Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України питання необхідності введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях, де проводиться антитерористична операція", - йдеться в розпорядженні.

Згідно з документом, ввести воєнний стан потрібно для "запобігання подальшого розвитку та припинення збройного конфлікту на території України, недопущення масової загибелі мирного населення та військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, забезпечення стабілізації ситуації та відновлення нормальної життєдіяльності в названих регіонах".

Крім того, секретарю РНБО доручено за результатами опрацювання цього питання внести в разі потреби в установленому порядку пропозиції про введення воєнного стану у відповідних місцевостях України.

Раніше тимчасово в.о. голови Адміністрації президента Андрій Сенченко заявив, що введення воєнного стану в Україні дозволить набагато ефективніше здійснювати дії з нейтралізації терористів на сході країни.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram