ГоловнаПолітика

Єфремов: влада намагається розколоти фракцію ПР

Лідер "регіоналів" сподівається, що депутати повернуться

Єфремов: влада намагається розколоти фракцію ПР
Фото: Макс Левин

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пояснює масовий вихід депутатів із фракції ПР переформатуванням депутатів після виборів президента. Про це він заявив у коментарі LB.ua.

"Депутати мають право на свою точку зору, тому приймають відповідне рішення. Щоправда, шкодую про те, що окремі депутати, які були в списку Партії регіонів, таке рішення приймають, але це їх точка зору. Ми можемо говорити про те, що є переформатування політиків у зв'язку з обранням нового президента. Політична культура в державі ще така, яка не стимулює депутатів відстоювати інтереси своїх виборців, а стимулює відстоювати політичну кон'юнктуру", - заявив він.

Відповідаючи на питання про можливість чергового масового виходу депутатів із фракції, він сказав: "Якщо буде, значить, працює влада, намагається розколоти фракцію, яка заважає їй. Це цілком природно...".

Однак Єфремов очікує, що мине час, і депутати повернуться. "Я дуже сподіваюся, що пройде час, ситуація зміниться і більшість наших колег повернуться до тих напрямків, які делегували їм виборці", - додав він.

Єфремов також заявляє, що йому не пропонували вийти з фракції за гроші, коментуючи інформацію в ЗМІ про масовий перехід "регіоналів" у депутатську групу "За мир і стабільність" за гроші Сергія Курченка чи Ігоря Коломойського.

"За вісім років мені ніхто жодного разу не пропонував жодних грошей і жодного разу не пропонував перейти в іншу фракцію. Напевно, можуть пропонувати тому, хто на це відповідним чином реагує. А що стосується пліток, то я просто не збираю їх... До мене з такими питаннями ніхто не підходив. І не тільки зараз, а взагалі", - заявив він.

Нагадаємо, у вівторок з фракції Партії регіонів вийшло 20 депутатів. За даними LB.ua, планують вийти ще близько 15 депутатів.

За словами колишнього "регіонала" Віталія Грушевського, до його групи "За мир і стабільність" вже увійшли 32 нардепи. Зокрема, це Віктор Тихонов, Таїсія Повалій, Олександр Козуб, Олександр Васильєв, Сергій Горохов, Володимир Олійник.

І Грушевський, і Олійник категорично заперечує свій зв'язок з Курченком і Коломойським, яким приписують ініціативу створення групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram