ГоловнаПолітика

Росія бойкотуватиме сесію ПАРЄ

Представники РФ свого рішення не змінили

Росія бойкотуватиме сесію ПАРЄ
Алексей Пушков

Російська делегація не братиме участі у червневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, заявив голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексій Пушков.

"Ми тимчасово припинили співпрацю з асамблеєю - на той час, поки діють санкції проти нашої делегації. Про це 26 травня був проінформований член Президентської комітету ПАРЄ, керівник групи "євролівих" Тіні Кокс, коли він приїжджав до Москви і зустрічався з головою Держдуми Сергієм Наришкіним"- сказав Пушков в інтерв'ю газеті "Известия", передає

"Лента.ру".

За його словами, голова російської Думи Сергій Наришкін направив лист голові ПАРЄ Ганні Брассер, у якому "міститься розгорнуте обгрунтування російської позиції стосовно Криму та української кризи", а також "піддається критиці рішення ПАРЄ позбавити російську делегацію низки повноважень".

Також Пушков сказав, що голова Держдуми РФ "висловив готовність відвідати Страсбург та виступити там, але лише після відновлення повноважень російської делегації".

Нагадаємо, 10 квітня на сесії ПАРЄ була прийнята резолюція, згідно з якою

російська делегація була позбавлена права голосу і виключена з керівних органів Асамблеї до кінця 2014 року за анексію Криму. На знак протесту делегація РФ терміново покинула весняну сесію ПАРЄ через обмеження її повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram