ГоловнаПолітика

Російську резолюцію в ООН ніхто не підтримає, - постпред України

Для ухвалення резолюції потрібно не менше 9 голосів з 15 членів Радбезу

 Російську резолюцію в ООН ніхто не підтримає, - постпред України
Юрий Сергеев, посол Украины в ООН

Члени Ради безпеки ООН не підтримають проект резолюції стосовно України, який підготувала Росія.

Про це заявив постійний представник України в ООН Юрій Сергєєв під час прямого включення в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV перед засіданням Радбезу, пише Insider.

"Ми вже знаємо, що цю резолюцію ніхто не підтримає. Насамперед тому, що це робить Росія - країна, яка анексувала частину території України, країна, яка підтримує ті всі сутички, які зараз відбуваються на сході України", - сказав Сергєєв.

За його словами, те, що пропонується в резолюції Росією (створення гуманітарного коридору для виведення мирного населення з району бойових дій) "абсолютно не потрібно, тому що є вже існуючі механізми".

"Росії буде вказано на те, що їй краще виконати свою частину Женевських домовленостей, а саме - припинити підтримку терористів", - спрогнозував представник України обговорення запропонованого документа на засіданні Радбезу.

"Є багато контраргументів, які роблять цю резолюцію непрохідною, навіть без застосування права вето", - вважає Сергєєв.

Він нагадав, що для ухвалення резолюції потрібно не менше 9 голосів з 15 членів Радбезу. Окрім того, одна з п'яти постійних країн-членів має право вето.

Нагадаємо, голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія планує у понеділок внести в Раду безпеки ООН проект резолюції, в якому будуть міститися заходи з виконання Женевських угод та "дорожньої карти" ОБСЄ з Україною.

З 1 червня до Росії перейшло головування у Раді безпеки ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram