ГоловнаПолітика

У причетності до масових заворушень в Одесі МВС підозрює більше 50 людей

Приміщення Будинку профспілок визнано речовим доказом

У причетності до масових заворушень в Одесі МВС підозрює більше 50 людей
Фото: Твиттер Говарда Амоса

У причетності до організації масових заворушень в Одесі 2 травня підозрюється більше 50 осіб, заявив заступник начальника головного слідчого управління МВС України Григорій Мамка, підсумовуючи перший місяць слідства.

Як говориться в повідомленні прес-служби МВС України, наразі у скоєнні злочинів в Одесі підозрюється 40 осіб, стосовно яких, як запобіжний захід, обрано домашній арешт. Стосовно 13 осіб судом обрано такий запобіжний захід, як утримання під вартою. Стосовно ще кількох затриманих, яких доправили з Одеси до столиці, суд замість взяття під варту, про яке прокуратура клопотала, обрав їм інший запобіжний захід - домашній арешт. Він також зазначив, що слідчі вже допитали понад 340 осіб.

Тим часом приміщення Будинку профспілок визнано речовим доказом та передано на зберігання Головному управлінню МВС України в Одеській області. Працівники Главку повинні забезпечити його охорону. Такі заходи пов'язані з тим, що після проведення комплексу експертиз експерти повинні дати відповідь на питання щодо подальшої експлуатації будівлі.

Нагадаємо, в результаті подій в Одесі 2 травня загинули 48 людей та ще 250 травмовані. Слідство МВС дійшло висновку, що масові заворушення були організовані та спровоковані навмисне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram