ГоловнаПолітика

Терористи досі не висунули вимог для звільнення спостерігачів ОБСЄ

Зв'язку зі спостерігачами також немає

Терористи досі не висунули вимог для звільнення спостерігачів ОБСЄ
Фото: LB.ua

В Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявили, що не отримували жодних вимог з приводу звільнення двох груп спостерігачів, захоплених у Донецькій і Луганській областях.

"Ні, ми не отримували жодних вимог", - повідомив прес-секретар спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків на брифінгу в Києві, інформує "Інтерфакс-Україна". Відповідаючи на відповідне запитання журналістів, він додав, що ОБСЄ сподівається на те, що їхніх спостерігачів відпустять без будь-яких застережень.

За його словами, досі не встановлено контакт зі зниклими групами ОБСЄ в Донецькій і Луганській областях. Місія контактує з усіма компетентними структурами України, щоб якнайшвидше звільнити своїх спостерігачів.

"Ми налагодили комунікацію з різними людьми з урядових і неурядових організацій", - наголосив він.

За словами Боцюрківа, ситуація з безпекою на сході України загалом нестабільна, чим ОБСЄ дуже стурбована, тож найближчим часом можна очікувати переформатування груп місії ОБСЄ.

Станом на сьогодні до складу місії входять 294 міжнародних спостерігачі.

Як відомо, 26 травня в Донецькій області зникли 4 міжнародних спостерігачі, 29 травня - ще четверо в Луганській. Учора представники ДНР заявили, що звільнили всіх затриманих спостерігачів ОБСЄ.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram