ГоловнаПолітика

Луганським прикордонникам відправили підкріплення, - Маломуж

Держприкордонслужба інформувала про напад ще вночі

Луганським прикордонникам відправили підкріплення, - Маломуж
Николай Маломуж

Прикордонзагону, який у Луганську бореться з півтисячею бойовиків, відправлено підкріплення, повідомив екс-голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

"Зараз, за моєю інформацією, туди (луганським прикордонникам - ред.) іде підкріплення. Але з величезним запізненням", - заявив на прес-конференції в Києві Маломуж, який очолює Координаційну раду офіцерів, повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що Держприкордонслужба, з керівництвом якої він спілкувався, інформувала про напад ще вночі. Згодом сили АТО скерували прикордонникам винищувач, який тільки розсіяв нападників, однак спецпідрозділу не задіяли.

Маломуж застеріг від хибних думок про те, що бойовики будуть уникати штурму прикордонників як централізованого органу влади, а будуть нападати тільки безпосередньо на кордоні. На його думку, саме через таку "дезорієнтацію" поруч з управлінням Луганського прикордонного загону не виявилося жодного спецпідрозділу швидкого реагування.

Екс-голова СЗР також вказав на відсутність належної координації між прикордонниками та штабом АТО. Це, за його словами, відбулося через наявність у штабі антитерористичної операції великої кількості непрофесіоналів і "паркетних генералів". Вирішити питання неефективності АТО можна тільки через залучення до керівництва операцією осіб із належним досвідом, "величезний кадровий резерв для чого в Україні є", переконаний Маломуж.

Нагадаємо, терористи почали штурм управління Луганського прикордонзагону на околиці Луганська близько четвертої ранку. Після декількох лобових атак бойовики перейшли до обстрілу прикордонників із позицій, облаштованих у вікнах багатоповерхівки. Бої тривають.

За даними Держприкордонслужби, 7 прикордонників отримали поранення, вбито 5 бойовиків, ще 8 поранено.

Авіація Збройних сил України знищила два мінометні розрахунки і техніку терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram