ГоловнаПолітика

СБУ оприлюднила відео з допитом миколаївського сепаратиста

Лідер "Миколаївського опору" зізнався, що його завербувала РФ

У Миколаївській області Служба безпеки України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України проти лідера проросійської радикальної організації, який за завданням російських спецслужб активно поширював ідеї виходу регіону зі складу Україна, організовував і координував сепаратистські заходи.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

38-річний житель Миколаєва, лідер  проросійської радикальної організації "Миколаївський опір", підбирав активістів із-поміж мешканців обласного центру для агітаційної роботи, спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Миколаївській області.

За вказівкою своїх кураторів з Автономної Республіки Крим і Російської Федерації ця радикальна організація брала активну участь у спробах захоплення адміністративних будівель органів влади та місцевого самоврядування.

7 травня співробітники СБУ затримали зловмисника у його власній квартирі в Миколаєві. Під час обшуків приміщення знайдено та вилучено перероблений гладкоствольний пістолет калібру 8 мм моделі ПСШ 65.

Під час допитів затриманий зізнався, що отримував вказівки від громадянина України, якого завербували спеціальні служби РФ, і брав участь у підривній діяльності проти України.

Спецслужба також оприлюднила відео допиту.

Обвинувальний акт скеровано в обласну прокуратуру для подальшого направлення до суду.

Нагадаємо, 8 травня СБУ повідомила про затримання двох лідерів радикальної проросійської організації "Миколаївський опір". Вони, за повідомленням спецслужби, планували влаштувати в Миколаєві вибухи в День перемоги.

16 травня СБУ повідомила, що один із затриманих утік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram