ГоловнаПолітика

У Києві перерахують голоси на двох виборчих дільницях

Територіальна виборча комісія задовольнила дві скарги партії «Демократичний альянс»

У Києві перерахують голоси на двох виборчих дільницях
Фото: Александр Ратушняк

Київська міська територіальна виборча комісія задовольнила дві скарги партії «Демократичний альянс» і перерахує голоси на виборах до Київради за партійними списками на двох виборчих дільницях - на №800535 в Оболонському районі та №800842 в Солом'янському районі. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на голову КМТВК Михайла Терещенка.

Перерахунок призначено на сьогодні. Його здійснять у присутності представників «Демальянсу», а також територіальної виборчої комісії й інших осіб, зокрема й преси.

Останні дві доби активісти «Демократичного альянсу» пікетують будівлю Голосіївської РДА, де розташована КМТВК. Представники політсили вимагають перерахунку голосів на близько 10 виборчих дільницях, стверджуючи, що там за них проголосувало більше виборців, ніж це зазначено в протоколах виборчих комісій, які передали в Київський тервиборчком.

Як повідомляли, «Демократичний альянс» набирає 2,94% голосів на виборах до Київради за результатами обробки 98% протоколів із виборчих дільниць. Тобто для подолання тривідсоткового бар'єру і проходження до Київради їм не вистачає 0,6%.

Кілька днів тому в.о. президента України Олександр Турчинов, розглянувши звернення лідера «Демальянсу» Василя Гацька, доручив органам прокуратури, МВС і СБУ ретельно перевірити підрахунок голосів на виборах до Київради.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram