ГоловнаПолітика

Названо імена 16 переможців виборів у Київраду в мажоритарці

Тервиборчкому залишилося визначити ще 44 депутатів

Названо імена 16 переможців виборів у Київраду в мажоритарці
Фото: Александр Ратушняк

Син співвласника торговельної мережі "Фуршет" Артур Баленко виграв вибори в Київську міську раду в мажоритарному окрузі №5 у Голосіївському районі.

В округах №№1-4 перемогли Олександр Найдьонов, Людмила Закревська, Олег Калініченко та Андрій Мельничук, повідомили в Київській міській територіальній виборчій комісії. Уся п'ятірка представляє партію "УДАР".

У Подільському районі - округи №№38-41 - тим часом перемогли Дмитро Гордон (самовисуванець, головний редактор газети "Бульвар Гордона") і ще три "ударівці": Валентин Мондрієвський, Олексій Окопний та Олексій Панчук.

У Святошинському районі депутатом вибрали Олександра Пабата, який у минулому скликанні очолював фракцію "Громадський актив Києва", яка разом з Блоком Черновецького входила в більшість. Крім того, в округах Святошинського району №№46, 47 і 48 перемогли представники партії "УДАР" Наталія Чумакова, Вікторія Муха та Андрій Березовський.

У Печерському районі в округах 35-37 перемогли Алла Шлапак (самовисуванець) і Михайло Терентьєв з Володимиром Доброскоком (обидва - від партії "УДАР").

Таким чином, до вечора суботи стали відомі імена 16 депутатів із 60, яких повинні визначити в мажоритарці. Ще 60 пройдуть за партійними списками.

31 депутат із цих 60 "списковиків" представлятиме "УДАР". Радикальна партія Ляшка провела до Київради сімох депутатів. По 5 місць отримують Об'єднання "Самопоміч" і "Свобода", по 3 місця - "Батьківщина", "Громадянська позиція", "Нове життя" і "Єдність".

На межі проходження до Київради також партія "Демальянс". Якщо вона добере 0,07% голосів, то отримає два або три місця, які, відповідно, на її користь перерозподіляться від інших партій.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram