ГоловнаПолітика

Київському тервиборчкому залишилося обробити 3% протоколів

Результати виборів у Києві затримуються через Оболонь, Солом'янку та Дарницю

Київському тервиборчкому залишилося обробити 3% протоколів
Фото: EPA/UPG

Київський тервиборчком опрацював 97% протоколів на виборах мера міста та Київської міської ради.За наявними даними, в мерських перегонах депутат Верховної Ради Віталій Кличко отримав 56,55 % голосів виборців. Ніхто з його переслідувачів не зумів набрати навіть десяти відсотків. Приміром, за нардепа Лесю Оробець проголосували 8,45 % виборців, за голову Київської міськадміністрації Володимира Бондаренка - 7,95 %.

7,51 % киян віддали свої голоси колишньому меру Олександру Омельченку, 5,15 % - депутатові Ради Миколі Катеринчуку, 2,49 % - "свободівцю" Андрію Іллєнку, 2,26 % - автогонщикові Олексію Мочанову, 2,02 % - підприємцеві Геннадію Балашову, 1,61 % - депутатові Ради В'ячеславу Кириленку, 1,58 % - заступнику голови "Інтернет партії України" Дарту Вейдеру.Всі інші учасники виборчого процесу набрали менше 1%.

У виборах міськради партія Кличка "УДАР" також отримала беззаперечну перевагу. За результатами голосування за списками УДАР провів до міськради 31 депутата, тоді як Радикальна партія Ляшка - тільки сімох. 5 місць отримують "Об'єднання "Самопоміч" та "Свобода", по 3 місця - "Батьківщина", "Громадянська позиція", "Нове життя" та "Єдність".

На межі проходження до Київради також партія "ДемАльянс". Якщо вона добере 0,07% голосів, то отримає два або три місця, які, відповідно, на її користь перерозподіляться від інших партій.

Остаточно оприлюднити результати виборів Київський тервиборчком не може через відсутність протоколів Оболонського, Солом'янського та Дніпровського районних тервиборчкомів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram