ГоловнаПолітика

МВС закупило у Європі 3 тис. бронежилетів та 7 тис. кевларових касок

Обмундирування, яке надійде до України у ці вихідні, передадуть силам АТО

МВС закупило у Європі 3 тис. бронежилетів та 7 тис. кевларових касок
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що у найближчі вихідні в Україну надійде близько 3 тисяч бронежилетів 5-6 класу захисту, закуплених за контрактом в одній з європейських країн, а також понад 7 тисяч кевларових касок.

Про це він сказав 30 травня, повідомляється на сайті МВС.

Таким чином, зазначив Аваков, українські силовики, які беруть участь у антитерористичній операції, будуть належним чином захищені.

Міністр закликав українців, які мають таку можливість, підтримати захисників України, придбавши в Ощадбанку казначейські зобов'язання "Військові". Їх перший транш у розмірі 100 мільйонів гривень уже випустив Мінфін.

"Всім, хто хоче, я кажу: "Робіть". Що стосується Міністерства внутрішніх справ та Національної гвардії, то ми найближчим часом опублікуємо повний звіт стосовно грошей, витрачених як на засоби захисту, так і на придбання озброєння", - зазначив голова МВС.

Нагадаємо, у п'ятницю на засіданні уряд України вирішив збільшити грошове забезпечення воїнів-учасників антитерористичної операції та витрати на харчування військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram