ГоловнаПолітика

У Донецьку знову стріляли - бойовики штурмували аеропорт (оновлено)

Нападники нарвалися на жорсткий вогонь десантників

У Донецьку знову стріляли - бойовики штурмували аеропорт (оновлено)
Архив
Фото: @HromadskeTV

На околиці Донецька, неподалік від селища Хорошове і ставків Кірша, близько 5-ї ранку йшов бій.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на очевидців, недалеко від ставків Кірша було чутно автоматні черги і вибухи. Над ставками, недалеко від військової частини ППО ВПС, кружляв вертоліт.

Одночасно активізувалося протистояння біля Донецького аеропорту - з боку вулиці Злітної долинають звуки вибухів і пострілів.

Недалеко від ставків Кірша розташована тренувальна база футбольного клубу "Шахтар".

Пізніше прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашковський повідомив виданню "Остров", що бойовики ДНР штурмували міжнародний аеропорт Донецька.

Двічі в період з п'яти до семи ранку були спроби з боку терористів захопити аеропорт. Вони нарвалися на жорсткий вогонь десантників, які дали зрозуміти, що терористам тут робити нічого", - сказав він.

У свою чергу Донецьке міськуправління міліції попросило жителів "категорично обмежити перебування в районі донецького аеропорту та магазину МЕТRO". "Щодня там лунають постріли, є повідомлення про поранених і вбитих серед мирного населення", - підкреслюється в повідомленні.

Окрім того, у футбольному клубі "Шахтар" спростували інформацію, що під час нічних боїв у районі ставків Кірша зачепили спортивно-тренувальну базу клубу. "СТБ "Кірша" функціонує у звичному режимі, і жодних збройних сутичок в районі бази немає", - заявили там.

Нагадаємо, Донецький аеропорт у понеділок намагалися захопити терористи. Силовики їх звідти змусили піти. Під час АТО в понеділок, за офіційними даними, загинули 40 осіб - 38 бойовиків та 2 мирних мешканців. 29 травня з вул. Злітної в морг доправили тіла ще п'ятьох загиблих у районі ТЦ "Метро", який розташований поряд з донецьким аеропортом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram