ГоловнаПолітика

Прикордонники відбили штурм прикордонного поста в Луганській області (оновлено)

Допомогли БРДМи, подаровані Держприкордонслужбі місцевим бізнесменом

Прикордонники відбили штурм прикордонного поста в Луганській області (оновлено)
Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники відбили атаку бойовиків на прикордонний пост "Дякове" в Луганській області.

"Обійшлося! Загиблих немає, троє поранених. "Погранці" прибули на БРДМах, подарованих їм місцевим бізнесменом, і сепаратисти відступили, забравши із собою міномети", - написав заступник командира батальйону МВС "Азов" Ярослав Гончар на своїй сторінці у Facebook.

Згоом Держприкордонслужба повідомила, що під час нападу три військовослужбовці отримали поранення, а одного контузило.

"Усього по підрозділу було зроблено 50 мінометних пострілів. Прикордонники у відповідь застосували зброю на ураження, а на підкріплення були спрямовані резерви від мотоманевренних груп. Також для підтримки прикордонників і відбиття атаки нападників сили АТО направили літак "Су-27". Унаслідок бою 3 військовослужбовців поранено, а 1 отримав контузію", - сказано в повідомленні.

Повідомляють, що керівництво Держприкордонслужби вирішило сформувати додаткові сили на напрямках відділів прикордонної служби "Дмитрівка", "Дякове", "Свердловськ", "Бірюкове".

Нагадаємо, близько 20:00 30 травня терористи почали штурм прикордонного підрозділу "Дякове" Луганського загону. У нападі, як повідомила Держприкордонслужба, взяли участь більш ніж 80 бойовиків, які прибули на вантажівках. Вони використовували гранатомети і стрілецьку зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram