ГоловнаПолітика

ФСБ вважає Олега Сенцова і ще трьох затриманих активістів членами "Правого сектору"

Їх підозрюють у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі

ФСБ вважає Олега Сенцова і ще трьох затриманих активістів членами "Правого сектору"
Олег Сенцов

Федеральна служба безпеки Росії заявляє про затримання 4 членів політичної партії "Правий сектор" за підозрою у підготовці терактів у Сімферополі, Ялті та Севастополі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ФСБ Росії.

Згідно з ним, співробітники ФСБ Росії затримали членів "Правого сектору".

"Основною метою злочинної діяльності групи було вчинення диверсійно-терористичних актів у містах Сімферополь, Ялта та Севастополь, а надалі - знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач", - сказано в повідомленні.

Зокрема, зазначено, що слідче управління ФСБ Росії розслідує кримінальну справу стосовно Сенцова О.Г., Афанасьєва С.Г., Чирнія А.В., Кольченка А.А.

Зазначено, що їм інкримінують злочини, які передбачені ч. 2 ст. 205 (терористичний акт), ч. 2 ст. 205.4 (організація терористичного співтовариства та участь у ньому), ч. 3 ст. 222 (незаконний обіг зброї) Кримінального кодексу РФ.

Також сказано, що затримані намагалися вчинити терористичний акт, а саме серію вибухів у ніч із 8 на 9 травня за допомогою саморобних вибухових пристроїв біля "меморіалу Вічного вогню" та пам'ятника В.І. Леніну в Сімферополі.

Окрім того, їх звинувачують у спробах підпалити офіси громадської організації "Російська громада Криму" та представництва партії "Єдина Росія" у Сімферополі 14 та 18 квітня відповідно.

"У результаті проведених обшуків за місцями проживання співучасників злочинів виявлено та вилучено: вибухові речовини, вогнепальну зброю, боєприпаси, каністри із пальною сумішшю, будівельні каски (подібні використовувалися в заворушеннях на "Майдані"), респіратори, протигази, балони з фарбою (аерозоль), націоналістичну атрибутику та ін.", - стверджують у повідомленні.

Найближчим часом усім чотирьом пред'являть звинувачення у скоєнні вищевказаних злочинів.

Нагадаємо, раніше Федеральна служба безпеки Росії заявляла про затримання 25 українців за підозрою в підготовці терактів на території семи російських регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram