ГоловнаПолітика

Турчинов закрив засідання Ради

Депутати продовжать роботу у вівторок, 3 червня

Турчинов закрив засідання Ради
Фото: EPA/UPG

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов закрив засідання парламенту.

Депутати продовжать роботу у вівторок, 3 червня, о 10:00.

У четвер Рада ввела штрафи за несплату водіями послуг майданчиків для платного паркування, обладнаних паркоматами й автоматичними терміналами "в'їзд-виїзд".

За законопроект №2499 у цілому проголосували 232 депутати за необхідних 226.

Зокрема, парламент ввів штрафи за несплату за паркування в розмірі від 8 до 12 неоподатковуваних податками мінімумів доходів громадян (136-204 гривні).

Окрім цього, внесено зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та введені штрафи за паркування в місцях, призначених для паркування легкових автомобілів, якими керують інваліди та члени їх сімей, які не мають пільг, у розмірі від 15 до 18 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також введені штрафи для суб'єктів господарювання, які містять такі парковки, у разі порушення правил паркування щодо розміщення та їх функціонування в розмірі від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім того, передбачається розмежування діяльності органів місцевого самоврядування та Державної автомобільної інспекції шляхом внесення змін до законів "Про місцеве самоврядування" та "Про дорожній рух", що стосуються надання права органам місцевого самоврядування приймати рішення про організацію парковок і уповноважують їх дотримуватися вимог з розміщення, обладнання та функціонування місць для паркування.

Нагадаємо, 13 травня Верховна Рада ввела штраф до 500 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (8500 гривень) за подачу завідомо неправдивих даних у декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram