ГоловнаПолітика

В Одесі затримали трьох терористів

Затримані влаштували вибух 25 травня

Співробітники СБУ 28 травня затримали трьох громадян України, які за грошову винагороду здійснили вибух в Одесі 25 травня.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Терористичною групою керував 40-річний громадянин "М". За вказівкою та координацією двох активістів "Куликового Поля" (одеський антимайдан), які після подій 2 травня в Одесі втікли на територію Російської Федерації, він здійснив вибух у дворі одного з центральних готелів міста.

[ [ gallery.album id = " 2452 "] ] [ [ endgallery ]]

Встановлено, що терористичне угруповання планувало зірвати вибори президента України та надалі дестабілізувати ситуацію у регіоні, для чого готувало низку потужних вибухів у місцях найбільшого скупчення людей, поблизу державних установ Одеси.

За ці злочини підривники отримали від своїх координаторів 10 тисяч доларів США.

Всі затримані є членами ВГО "Православне козацтво". Під час затримання вони намагалися чинити збройний опір, однак сховатися їм не вдалося.

У результаті обшуку орендованого приміщення підривників вилучили бойовий пістолет CZ- 75 з "глушником", пістолет калібру 7.62 мм, мисливський обріз, травматичну зброю, бойові патрони різного калібру, "коктейлі Молотова", військову амуніцію, саморобні вибухові пристрої з компонентами для їх виготовлення, холодну зброю та ін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram