ГоловнаПолітика

Спостерігачів ОБСЄ утримують у Слов'янську

"Мер" міста В'ячеслав Пономарьов обіцяє, що їх відпустять після перевірки

Спостерігачів ОБСЄ утримують у Слов'янську
Фото: LB.ua

Самопроголошений "мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов повідомив, що 4 захоплених спостерігачів ОБСЄ утримуються в місті.

Про це він заявив виданню РБК-Україна.

"Ми позавчора затримали чотирьох представників ОБСЄ. Вони були затримані у зв'язку з тим, що ще минулого тижня я попереджав місію ОБСЄ про те, що небажані появи працівників місії на території, яка знаходиться у нас під контролем. Вони вирішили, що можна порушити, можуть поїхати туди, куди їм треба поїхати. Вони взяли і поїхали. Ось і все. Ви ж розумієте, що не завжди місія ОБСЄ є цивільною. Ось ми зараз повіримо людей на причетність до військових якихось питань, оскільки всі затримані є громадянами Євросоюзу. Якщо хтось з них є кадровим розвідником - це вже інша справа. Плюс ми переглянемо всі матеріали, які у них знаходяться, і тоді все буде нормально. І якщо все гаразд, то ми їх відпустимо", - сказав він.

Пономарьов заявив, що переговори з ОБСЄ стосовно звільнення її представників вже ведуться.

" Місія ОБСЄ зв'язалася безпосередньо з тими, у кого знаходяться їхні представники. Зараз ведуться переговори, все нормально, все в порядку. Вони будуть звільнені після того, як пройдуть перевірку", - додав самопроголошений мер Слов'янська.

Нагадаємо, зв'язок з 4 спостерігачами ОБСЄ був втрачений 27 травня. До складу групи, з якою втрачений контакт, входять четверо людей - громадяни Естонії, Швейцарії, Туреччини та один підданий Данії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram