ГоловнаПолітика

Прокуратура почала розслідування проти Портнова та Лукаш

Портнов жодного разу не з'являвся на лекціях, а Лукаш втрутилася в роботу реєстрів

Прокуратура почала розслідування проти Портнова та Лукаш
Фото: http://jankoy.org.ua

Прокуратура Києва зареєструвала кримінальні провадження за фактами вчинення протиправних дій колишнім заступником голови Адміністрації президента Андрієм Портновим та екс-міністром юстиції Оленою Лукаш.

Про це повідомляє прес -служба відомства.

Повідомляється, що у червні 2010 року Портнов, використовуючи своє службове становище, незаконно очолив кафедру конституційного права Київського національного університету імені Т. Шевченка, а також заволодів коштами університету.

"Він жодного разу не з'являвся на лекціях, але при цьому отримував зарплату", - пояснив заступник прокурора міста Києва Андрій Приз.

Окрім того, з метою незаконного впливу на судову систему України вже як представник вищого навчального закладу Портнов став членом Вищої ради юстиції.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Окрім того, прокуратура столиці внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення Лукаш кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 367 (службова недбалість), ч. 2 ст. 361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку), пов'язаних з припиненням роботи всіх Єдиних та Державних реєстрів інформаційної мережі Мін'юсту.

Зазначається, що Лукаш у жовтні 2013 року, займаючи посаду міністра юстиції, надала вказівку в.о. генерального директора ДП "Інформаційний центр" Мін'юсту внести незаконні зміни до комп'ютерних програм, що забезпечують функціонування Єдиних та Державних реєстрів. У результаті таких дій у роботі Реєстрів відбулися збої, що призвело до несанкціонованого блокування інформації та спотворення процесу її обробки.

Досудове розслідування у вказаних кримінальних процесах здійснюється слідчим управлінням прокуратури міста Києва.

Нагадаємо, після повалення Віктора Януковича Портнов та Лукаш зникли з публічного простору. За деякими даними, Портнов знаходится в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram