ГоловнаПолітика

Держприкордонслужба: серед терористів є абхазці

Микола Литвин не може підтвердити присутність чеченців на сході

Держприкордонслужба: серед терористів є абхазці
Фото: uainfo.org

Голова Держприкордонслужби України Микола Литвин повідомив, що серед терористів у східних регіонах є абхазці.

Про це він сказав на прес-конференції.

"За нашими даними, є вихідці з Абхазії. І багатьом здається, що якщо вони зарослі, то це чеченці. Вони можуть потрапляти на територію України офіційно, а потім отримувати зброю. Тут є різні національності, і говорити тільки про чеченців я б не став", - зазначив Литвин.

Всього за період з 4 березня прикордонники затримали близько 200 громадян, які підозрюються в причетності до терористичних акцій, окрім того, було не допущено в Україну близько 21 тисячі підозрілих громадян.

Литвин зазначив, що безпосереднє сприяння терористам надають російські прикордонники. Вони не тільки ігнорують проїзд озброєних людей до українського кордону, але й безпосередньо розробляють операції з її перетинання.

У зв'язку з цим Литвин з дозволу Міністерства закордонних справ 27 травня направив офіційний лист голові Державної прикордонної служби Росії. У цьому листі Литвин закликав російських прикордонників виконувати повною мірою свої зобов'язання за міжнародними договорами.

Литвин зазначив, що написав листа в досить жорсткій формі, окрім того, сподівається на телефонну розмову в середу з керівництвом прикордонної служби Росії для з'ясування їхньої позиції з цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram