ГоловнаПолітика

Кадиров: чеченські військові не беруть участі у конфлікті в Україні (оновлено)

"Якщо в зоні конфлікту хтось бачив чеченця, то це його особиста справа", - вважає глава Чечні

Кадиров: чеченські військові не беруть участі у конфлікті в Україні (оновлено)
Рамзан Кадыров
Фото: http://vesti.az

Глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров заявив, що чеченські військові не беруть участь в українському конфлікті.

"Українські джерела тиражують повідомлення, що якісь "чеченські підрозділи" з Росії вторглися в Донецьк. Я офіційно заявляю, що це не відповідає дійсності. Жодні "чеченські військовослужбовці" і, тим більше, "військові колони Чечні" у конфлікті не беруть участі", - написав він на своїй сторінці в Instagram.

За його словами, Чечня є одним із суб'єктів РФ і відповідно до Конституції РФ не має збройних сил.

"Якщо ж в зоні конфлікту хтось бачив чеченця, то це його особиста справа. Чеченців три мільйони і дві третини з них проживає за межами ЧР, в т.ч. на Заході. Ми не можемо і не повинні знати, хто з них куди їде, як не знали в Києві, хто з українців їхав воювати в Грозний. Якщо ж влада України дуже хоче бачити в Донецьку "чеченські підрозділи", навіщо їхати в Донецьк, коли є хороша дорога до Києва? Насправді ми виходимо з того, що Україна, зрештою, як і колись, стане дружньою Росії країною, а народ України є для нас братнім", - йдеться в повідомленні Кадирова.

"Ми дуже хочемо, щоб у цій країні запанував мир. Зовнішня політика перебуває в компетенції президента Росії та МЗС. Вони докладають всі сили для того, щоб у братську Україну повернулися порядок і стабільність. Ми рішуче підтримуємо позицію президента Росії Володимира Путіна в цьому питанні!", - підкреслив голова Чеченської республіки.

Один з командирів донецького ополчення Сергій Здрилюк, більш відомий під псевдонімом "Абвер", підтвердив прибуття чеченських бойовиків на Донбас для допомоги терористам "Донецької народної республіки".

Окрім того, вчора мер Донецька Олександр Лук'янченко заявив, що серед постраждалих у Донецьку під час боїв українських силовиків з бойовиками 26 травня вісім осіб є жителями Грозного і Гудермеса (Чечня).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram