ГоловнаПолітика

150 нардепів готові запитати в КСУ, скільки їм працювати

Перевибори у Верховну Раду через це можуть відкласти

150 нардепів готові запитати в КСУ, скільки їм працювати
Фото: Макс Левин

150 нардепів уже сьогодні готові підписати запит до Конституційного Суду України, скільки ж повинен пропрацювати нинішній парламент.

Про це йдеться в матеріалі шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної "Великий кредит - великі зобов'язання". При цьому наголошено, що народні депутати розраховують отримати відповідь: термін їхніх повноважень спливає 2017-го.

"Якщо це відбудеться, про перевибори ВР можна забути", - пише Соня Кошкіна.

Як відомо, дострокове обрання нової Ради було однією з вимог Майдану. Також це стало наріжним каменем домовленостей у союзі Порошенко - Кличко. Крім того, цю позицію обстоює Юлія Тимошенко.

Однак правових механізмів для розпуску Ради сьогодні немає. "Перезапуск" Ради - справа політична, аж ніяк не юридична", - резюмує Кошкіна.

"При цьому зрозуміло, що домогтися "перепрошивки" під себе сьомої Ради новому президентові значно простіше, ніж обирати восьму", - уточнено в матеріалі.

Одним із способів такої "перепрошивки" якраз і може стати звернення в КСУ 150 нардепів.

Нагадаємо, вчора після оприлюднення результатів екзит-полів Петро Порошенко, який набирає, за попередніми даними, понад 50% голосів виборців на позачергових виборах президента, заявив, що дострокові вибори до Верховної Ради мають пройти цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram